Header_Restaurant

De vijfde smaak

Zoals u waarschijnlijk weet onderscheiden we vier smaken, namelijk zoet, zuur, zout en bitter. De vijfde smaak is in 1908 ontdekt door een Japanner en wordt umami genoemd. Umami is Japans voor heerlijkheid of hartig. Deze vijfde smaak zit in producten die van nature veel ‘glutomaat’ bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Parmezaanse kaas, verse tomaten, zeewier en soja. De vijfde smaak versterkt de andere vier smaken en zorgt hierdoor voor een rijke en bijzondere smaakervaring.

Het restaurant

Deze smaakervaring willen wij u ook graag laten beleven. Daarom werken wij bij voorkeur met verse producten, die zo worden gecombineerd dat ze elkaars smaak versterken en aanvullen. Daarnaast kopen wij zo  veel mogelijk seizoens- en streekgebonden producten in. Wij maken en bakken zelf ons brood en serveren bijvoorbeeld heerlijke biologische Drentse kazen. Kortom pure producten.

Omdat wij vers inkopen hebben we een maandelijks wisselend menu met daarop een paar vaste gerechten.

Openingstijden

Ons restaurant is geopend dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. De keuken is dinsdag en woensdag geopend tot en met 21.00 uur. Donderdag tot en met zaterdag tot en met 22.00 uur en zondag tot en met 21.00 uur.. Groepen vanaf 30 personen kunnen ook voor maandag reserveren. Dinsdag 11 april zijn wij gesloten.

Reserveren

U kunt telefonisch reserveren van maandag tot en met zondag. Telefoon 0591 65 80 22

Volg ons

@devijfdesmaeck

Binnenkijken

Neem hier een virtueel kijkje in ons restaurant!

Adres

Restaurant de Vijfde Smaeck
Weerdingerstraat 253a
7811 CM Emmen
Telefoon 0591 65 80 22
info@devijfdesmaeck.nl

Routebeschrijving